Site Overlay

Усуканица с козе сирене и маслини – Рецепта

“Ще получите единствено комплименти, приготвяйки тази усуканица, защото си е майсторлък да я получиш такъв краен резултат”

Начин на приготвяне:

Активирайте маята, като я разтворите в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта. Покрийте съда и оставете за няколко минути.

В друг съд пресейте брашното и солта. Направете кладенче и добавете всички продукти за тестото.

Замесете меко и нелепнещо тесто. Намажете ги с малко зехтин или олио и покрийте със стреч фолио. Оставете на топло, докато удвои обема си.

През това време натрошете сиренето, а маслините обезкостете и нарежете на дребни парчета.

Готовото тесто разделете на три равни части. Всяка разточете на тънка правоъгълна кора, която намажете с меко масло. На първата сложете половината от сиренето. На следващата маслините и на последната останалото сирене.

Наредете ги една върху друга и навийте на не много стегнато руло. Усучете двата края, като леко издърпвате.

Навийте рулото на охлюв и го поставете в тава, застлана с хартия за печене. Оставете повторно да втаса за още 20-30 минути.

Смесете заделения жълтък с малко вода и намажете усуканицата.

Сложете тутманика да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. По средата на печенето сложете лист алуминиево фолио, за да не прегори.

Усуканицата с козе сирене и маслини е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *