Site Overlay

Фагри със зеленчуци на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Рибата се разцепва през средата, измива се и се подсушава добре. Посолява се отвън и отвътре щедро със сол.

Вътрешността на всяка риба фагри се намазва с горчица. Морковът се реже на кръгчета и се слага върху горчицата.

Лукът се реже на полумесеци и също се слага в рибата.

Във всяка риба се слага по едно клонче копър.

Рибите се поставят в тава, която покрита с алуминиево фолио, намазано с олио.

Главите чесън се разрязват на половини и се поставят около рибата.

Рибата се завива и отгоре с фолио и се пече във фурна с вентилатор на 250 градуса.

Печената риба се овкусява със сока и плода на грейпфрут или с лимон.

Фагри със зеленчуци на фурна е готово и много полезно ястие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *