Site Overlay

Фалшиво шкембе трезве със сърнели – Рецепта

“Това фалшиво шкембе си е досущ като истинското – ако затворите очи, няма да разберете, че си хапвате сърнели, а не месце”

Начин на приготвяне:

Традицията повелява в първите часове (дни) след Нова година да му сръбнем гореща и люта шкембе чорба.

Това е опция за всички, които като мен не обичат шкембе, но умират за онзи вкус.

За броени минути ще се сдобиете с вълшебен еликсир за душата.

Можете да използвате и пресни гъби, в случая аз използвах мариновани сърнели в буркан.

В тенджера запържих гъбите с олио, може и с масло. Добавих брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя и червеният пипер.

Доливат се водата и млякото, като всичко се оставя да кипне в едно съвършено цяло.

Тази фалшива шкембе чорба, подправено с чесънче, оцет и люто в компанията на хубав топъл хляб и студена бира – еми..

Какво му трябва повече на човек – фалшиво шкембе трезве със сърнели за душата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *