Site Overlay

Фин крем от гъши дроб – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сладкото вино и го редуцирайте почти на половина.

Ако нямате десертно вино, използвайте обикновено бяло или червено сухо вино с лъжица захар.

2. Сипете редуцирания алкохол в блендер и при него сложете гъшия дроб на парчета, почистен от жиличките. Смелете до гладкост.

3. Сипете сметаната, солта, черен пипер и разбъркайте добре.

4. Загрейте сместа до 90 градуса и бъркайте 10 минути. През това време си хидратирайте желатина в студена вода.

5. Дръпнете съда от огъня и сложете отцедения от водата желатин.

Хубаво разбъркайте и налейте в 4 малки или 2 по-големи купички.

Когато гъшият пастет изстине, приберете в хладилник да стегне, като всяка чашка покриете със стреч фолио.

6. Поднесете този разкошен и деликатен крем, украсен със зрънца от нар и акомпаниран с препечени филийки.

Може да се консумира като пастет и да бъде сервиран за специални случаи.

Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *