Site Overlay

Флатбред – Рецепта | Gotvach.bg

“Какво представляват хлебчета флатбред – разберете по-долу “

Начин на приготвяне:

Брашното пресява в купа и се разбърква заедно със солта и содата.

Получената смес се прибавя към киселото мляко. Разбърква се добре до получаване на меко тесто.

Набрашнява се плотът и се поставя върху него готовото тесто. Разделяне на 8 равни части.

Всяка от тях се точи до 20 см, като се поръсва допълнително с брашно, за да не залепва плоският хляб.

Лесните пърленки се пекат в сух тиган на средна степен 2-4 минути от всяка страна, докато придобие златисто-кафяв цвят.

Получават се меки плоски питки, ароматни и много вкусни.

Преди изпичане хлебчетата флатбред могат да се доомесят с ароматни подправки, зелен лук, праз, чесън и зехтин или масло.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *