Site Overlay

Фокача с розмарин и сушени домати – Рецепта

“Ароматна и апетитна фокача с розмарин, а сушени домати са незаменим акцент”

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и оформете кладенче. Добавете топла вода, маята, захарта, солта и зехтина.

Разбъркайте леко с лъжица, като вземате по малко от брашното.

Щом стане трудно за бъркане, доомесете тестото с ръце. Трябва да се получи средно меко тесто, което не лепне.

Намажете тестото с малко зехтин и го покрийте с кърпа.

Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Застелете тава (30 см) с хартия за печене и я намажете със зехтин. Сложете втасалото тесто върху хартията и го разстелете с длани, докато заема формата на тавата.

С пръст направете малки дупчици през 2-3 см. Намажете фокачата със зехтин.

Добавете нарязани на ситно сушени домати и пресен розмарин. Поръсете с малко чили на люспи и оставете повторно да втаса.

През това време загрейте фурната на 220 градуса.

Печете фокачата с розмарин и сушени домати в добре загрята фурна около 20 минути.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *