Site Overlay

Фокача с тиквички на тиган – Рецепта

“Страхотна фокача с тиквички – може да си я хапнете директно или с любимо ястие “

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с щипка сол. В топла вода разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното и замесете меко тесто.

Когато тестото се оформи добавете настърганата леко посолена и изстискана от вода тиквичка и крема сиренето. Хомогенизирайте добре продуктите.

Изрежете си от хартия за печене два диска с диаметър 28 см. Сложете единия в тиган със същия диаметър, а отгоре разстелете тестото. Покрийте с другия изрязан диск, захлупете и оставете така 30 мин.

Включете котлона на по-слаба степен и печете фокачата 10 минути, като от време на време разтръсквате тигана.

С помощта на капак обърнете питката и изпечете по същия начин от другата страна.

Внимание: може да ви се наложи да обърнете няколко пъти фокачата, за да се изпече добре.

Готовата фокача извадете и леко охладете на решетка преди да консумирате.

Да ви е сладко! Фокачата с тиквички на тиган е чудна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *