Site Overlay

Френска пуешка супа – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подгответе пуешкото месо.

С помощта на остър нож го нарежете на малки парчета. Подсолете и оставете на страна.

Почистете и измийте зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно.

В тенджера загрейте маслото и зехтина. Добавете подготвените зеленчуците и задушете за около 5 минути. Разбърквайте начесто, за да не загорят.

Към тях добавете пуешкото месо и нарязаната на ситно половин малка глава целина. Отново разбъркайте за минута-две.

Ред е да добавите и виното и вода (в съотношение 1:2).

Нека пуешката супа да поври около половин час. След което подравяте с сол и черен пипер на вкус. Щом месото е добре увряло, налейте и готварската сметана. Разбъркайте и дайте още 5 минути и пасирайте.

Френската пуешка супа сервирайте със стрък прясна мащерка за аромат.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *