Site Overlay

Френски маслен сос с лешник – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Накълцайте лука шалот и чесъна и ги запържете на слаб до умерен огън в половината масло и лъжица зехтин.

2. Сложете да се разтопи и останалото масло и сипете фино смлените лешници, като бъркате непрестанно, за да не загарят по дъното на съда. Ако това се случи, веднага дръпнете от котлона и намалете силата му.

3. Добавете още малко зехтин и налейте първо млякото, а после сметаната, при постоянно бъркане.

4. Гответе соса до сгъстяване на умерен огън. Гъстотата му може да се регулира и според вкуса ви – като добавите още мляко или сметана.

Подправете със сол, лимонов сок и малко черен пипер и поднесете масления сос за компания на птичи меса, риба или печени зеленчуци.

Отгоре поръсете с нарязани или счукани на едро лешникови ядки за разкош.

Накълцайте и зелени перца от пресния лук за свежест и цвят на френския маслен сос с лешник.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *