Site Overlay

Фунийки от кадаиф с крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Кадаифът се разстила равномерно, залива се разтопеното масло и се навива върху метални фунийки.

Оформените фунийки се подреждат в тава покрита с фолио и се пекат на 170 гр.до приятен златист цвят .

Крем

Сметаната трябва да е добре охладена. Разбийте я с миксер заедно с захарта и ванилията, докато сместа стане обемна и пухкава.

Добавете маскарпонето и продължете с разбиването за кратко.

Охладените фунийки се пълнят с готовия крем.

Сироп

Сваряваме гъст сироп от захарта, водата и ванилията.

С него заливаме фунийките от кадаиф с крем.

Ако обичате много сладки десерти и турски сладкиши, ще ви допадне и това кулинарно предложение.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *