Site Overlay

Хайдушка кавърма – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на кубчета и запържваме до златисто. Изваждаме го и в същата мазнина си задушаваме нарязаните зеленчуци.

След като са се задушили, добавяме ги заедно с месото в глинен гювеч. Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавяме виното и 1/2 ч.ч. вода.

Слагаме кавърмата в гювеч в студена фурна и печем за около 1-1.30 часа – зависи колко водно искате да е ястието.

Изваждаме от фурната и прибавяме нарязания на ситно пресен джоджен.

Поднасяме нашата хайдушка кавърма с чаша червено вино.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *