Site Overlay

Хлебен пудинг с карамел – Рецепта

Начин на приготвяне:

Намазваме правоъгълна форма за печене с малко масло по дъното и стените. Изсипваме в нея 1 ч.ч. захар и разпределяме по дъното.

Загряваме фурната на 180 градуса и поставяме вътре формата. Когато захарта се карамелизира до светъл карамел, изваждаме.

Разбиваме яйцата с останалата захар в купа на ръка. Добавяме пудинга, бакпулвера, ваниловата захар, смесваме добре и наливаме млякото.

Отново разбъркваме хубаво до еднородна смес.

Начупваме нарязания хляб на едри парчета във форма и отгоре заливаме равномерно със сместа.

Нарязваме маслото на парченца и го разпределяме отгоре равномерно.

Печем хлебния пудинг на 200 градуса 15 минути.

Изваждаме го, оставяме го да се охлади и го покриваме с фолио.

Оставяме нашия хлебен пудинг с карамел за една нощ, да се стегне.

След това го поръсваме с малко пудра захар и сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *