Site Overlay

Хляб в кексова форма – Рецепта

“Чудесен хляб, който заслужава почетно място на трапезата “

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашно и гриса. Изсипете пакетчето суха мая, добавете щипка захар и излейте водата, замесете меко тесто.

След като тестото се оформи добавете 1 ч.л. сол и щедра щипка наситнен магданоз.

Доомесете още около 5 мин. Сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и приберете на топло докато удвои обема си.

Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на голям правоъгълник. Нарежете ленти широки 4 см.

Намажете ги с разтопена свинска мас, съберете ги две по две и нарежете на парчета широки 4 см.

Намажете кръгла форма за кекс с олио и посипете с брашно. Наредете нарязаните квадрати изправени, покрийте формата с кърпа и оставете за 30 мин. докато тестото се отпусне.

Изпечете хляба в кексова форма на 210 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор. След изпичането извадете хляба веднага от формата и намажете със зехтин.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *