Site Overlay

Хляб в плик – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се активира в хладка вода с 1 супена лъжица захар. Когато шупне, се пресяват вътре брашното и солта.

Добавят се оцетът и се замесва меко тесто. Накрая се премесва с олиото.

Тестото за хляб се оставя да втаса. След като си удвои обема, се премесва и му се придава форма. Втасва отново.

Правят се разрези на хляба и внимателно се поставя в плик за печене на пиле.

Не се добавя брашно или мазнина, тъй като не залепва.

Пликът не се дупчи, завързва се внимателно и се поставя в тава.

Пече се в студена фурна точно 45 мин на 180°C. Вади се веднага след това от плика.

Невероятна коричка и пухкава средина има този хляб в плик.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *