Site Overlay

Храни и навици, които затрудняват отслабването

Сигурно си мислите, че ако се подложите на една ефективна диета, бързо и лесно ще отслабнете. Да, хипотетично има такава възможност, но какво би се случило след приключването на въпросната диета?

Подобно на магнит, килограмите бързо ще се вкопчат във фигурата ви отново, освен ако не се запознаете с храните и навиците, затрудняващи отслабването. Ето кратка информация по въпроса.

Джънк Фуд

В превод това вече наложило се понятие означава храна-боклук. Това включва почти всички бързи храни, които се предлагат като вид хапване на крак или в движение. Храна, която има или никаква, или много ниска хранителна стойност и ни се предлага от търговците по-скоро за развлечение, отколкото за засищане. Т.нар улична храна – хот-дог, бургери, чипсове, снаксове и т.н.

Сладки неща

Да, няма нищо лошо в това да си похапвате от време на време нещо сладко, но внимавайте да не прекалявате. Едно е да си вземете блокче шоколад и съвсем друго да оставите след себе си цяла празна опаковка. Това определено ще доведе до затруднено отслабване.

Солени неща

Солта е основния фактор, водещ до задържането на вода в организма, а оттам и до натрупването на килограми. Да, няма да е от полза да я изключим тотално от менюто си, но не забравяйте, че за да е здравословно то, ние не трябва да приемаме повече от 1-2 г сол дневно. За сравнение повечето от нас консумират цели 20 г, че и отгоре сол на ден.

Мазна храна

Консумацията на мазни меса и риби, както и плуващите в олио манджи категорично биха довели до трудно отслабване. Опитайте да готвите с минимално количество мазнина и да не консумирате такива продукти.

Прегладняване, последвано от тъпчене

В забързаното ежедневие често забравяме да сложим нещо в устата си и ако имаме късмет, достигаме до качествена храна, едва когато вече сме прегладнели. Започваме да се тъпчем и консумираме много по-големи количества храна, отколкото реално имаме нужда.

Късна вечеря и нощно тършуване из хладилника

Доказано е, че за да може тялото ни да преработи храната, която е била консумирана през деня, вечерята трябва да е не по-късно от 2 часа преди да си легнем. А от нощното хранене надали има по-вредно.

Липса на движение

Основен навик, затрудняващ отслабването е обездвижването. Движението е това, което се бори изключително ефективно срещу натрупването на килограми. Колкото повече се движите, толкова по-добре ще се чувствате в кожата си.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *