Site Overlay

Хрупкава баница с грис и сладко от череши – Рецепта

Начин на приготвяне:

Половината краве масло се слага в дълбока тенджера и се включва котлонът. Другата половина се разтапя за намазване на корите после. След като кравето масло се е разтопило в тенджерата, прибавяме гриса и бъркаме, докато се получи златист цвят.

След това добавяме прясното мляко и захарта и оставяме на котлона да се сгъсти кремът. Отначало го разбърквайте от време на време, след като обаче започне да се сгъстява грисът, бъркайте постоянно, за да не загори.

Чукнете трите яйца в купа и ги разбийте. Към тях добавете кората на един лимон и ваниловата есенция. След като грисът се посгъсти, изсипете яйчената смес при него и бъркайте за 2 минути непрекъснато.

Изстудете крема, като сложите тенджерата в съд със студена вода. Така приготвеният грис е готов за нашата хрупкава баница.

Разрежете с нож точените кори на две през средата, така че да получите равен брой парчета. Половината ги намажете с разтопено краве масло и ги наредете в правоъгълна тава. Изсипете половината от изстиналия грис и загладете отгоре, след което изсипете сладкото от череши и наредете парченца крема сирене.

Останалата половина от крема с грис го сложете отгоре върху сладкото и крема сиренето и загладете отгоре пак.

Накрая поставете намазнени и другата част от корите, нарежете на парчета, след което изпечете вкусната сладка баница в загрята фурна на 180 градуса.

След като се зачерви хубаво нашата сладка баница с грис и сладко от череши, я извадете от фурната и я оставете да се охлади на стайна температура.

Преди да сервирате, трябва да е изстинал хубаво сладкишът и да е поръсен с пудра захар.

Уникалният сладко-солен вкус на този десерт ще ви остави без думи!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *