Site Overlay

Хрупкави пилешки дробчета с чеснов сос – Рецепта

“Пилешките дробчета с чеснов сос са чудно бирено мезе, което събира всички около масата за един приятен разговор”

Начин на приготвяне:

Почистете дробчетата и ги нарежете на две. Накиснете го в студена вода поне за час. След което ги измийте отново много добре под течаща вода. Отцедете в гевгир.

В дълбока купа смесете двата вида брашно. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Загрейте в тиган олио.

Всяко дробче, преди да го поставите да се пържи, набрашнете хубаво и изтупайте леко ненужното.

Внимателно поставяме набрашнените дробчета и пържим до готовност. Готовите дробчета поставете в чиния, застлана с домакинска хартия. Тя ще поеме излишната мазнина от тях.

За чесновия сос смесете майонезата и киселото мляко. Овкусете с пресованите скилидки чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре и поставете в подготвяща купа за сервиране.

Хрупкавите пилешки дробчета са чудесно бирено мезе.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *