Site Overlay

Хрупкави пролетни рулца със зеленчуци и кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

За да направите пролетни рулца, ще ви трябват листи за пролетни рулца – нарязани на квадрат за стандартни 20 рулца (за 40 мини рулца). Те са лесно достъпни на пазара или можете да си направите сами у дома.

За пълнежа ще ви трябват ситно нарязани зеленчуци. Уверете се, че зеленчуците са нарязани на ситно. Направете основния пълнеж, както е споменато по-долу, и след това добавете по свой избор съставки, ако е необходимо.

И накрая, ще ви трябва масло, за да ги изпържите. Използвайте всяко неутрално масло за пържене на рулцата.

Тиганът трябва да бъде пълен с масло. Пържете на малки порции за 2-3 минути или докато рулцата станат златисто кафяви. Прехвърлете рулцата върху решетка, за да се отцеди мазнината.

Подготовка на плънката:

Загрейте 1 с.л. фъстъчено масло в уока на силен огън. Добавете свинското месо и гответе за около 2 до 3 минути. Не е необходимо свинското месо да се готви напълно, но трябва да започне да побелява отвън. Използвайте края на шпатулата, за да натрошите месото на малки парченца. Прехвърлете свинското в чиния.

Добавете останалата супена лъжица фъстъчено масло в уока. Добавете шалота и гответе около 1 минута. Добавете морковите, зелето, маринованите бамбукови пръчици и гответе 2 минути. След това добавете свинското месо, обратно в уока и разбъркайте.

В малка купа смесете царевичното нишесте и водата заедно, така че да получите каша. Използвайте шпатулата, за да преместите зеленчуците и свинското настрани, за да създадете пространство в долната част на уока. Изсипете кашата от царевично нишесте в това пространство. Оставете кашата да се сгъсти за 30 секунди, преди да разбъркате, за да я включите с останалите съставки.

Добавете сос от стриди, сол, захар и бял пипер. Разбъркайте, за да комбинирате подправката със съставките. Разстелете пълнежа в тавичка, да се охлади за 10 минути.

Подгответе пролетните листи за навиване:

Обикновено изваждам от пакета по една малка купчинка листи (около 5 или 6). След това покрийте със суха кърпа, за да предотвратите изсъхването им. Можете също да го покриете с найлоново фолио.

Подгответе голяма тава за печене или няколко големи чинии, за да можете да поставите навитите пролетни рула отгоре. Уверете се, че имате суха кърпа под ръка, за да покриете навитите ролки.

Поставете плънката и разбитото яйце наблизо.

Вземете 1 лист за пролетни рула и го поставете върху плота във формата на диамант, като единият ъгъл е насочен към вас. Вземете около 2 супени лъжици пълнеж и го поставете на дъното.Това е за големите стандартни пролетни рулца за малките е наполовина сместа и големината. Обичам да оставям около 4 см между пълнежа и долния ъгъл.

Хванете долния ъгъл и започнете да навивате. Спрете, когато стигнете до центъра на обвивката. Сгънете лявата и дясната страна на обвивката към центъра. Използвайте четката, за да намажете с яйцето над горния ъгъл. Завършете навиването на пролетното руло. Поставете навитото пролетно руло върху тавата за печене и го покрийте със суха кърпа.

Повторете с останалите листи и пълнеж.

Подредете хартиени кърпи върху тава за печене или на 2 големи чинии. Ще изцедите масло от изпържените пролетни рула на хартиените кърпи.

Напълнете уока с около 5 см масло (измерено от дъното на уока). Загрейте маслото на средно силен огън за няколко минути. Ако вмъкнете бамбукова или дървен клечка в долната част на уока и можете да видите малки мехурчета бързо да бълбукат около клечката. Това означава, че маслото е достатъчно горещо за пържене.

Внимателно плъзнете 5 пролетни рулца по ръба на уока в горещото масло. Това помага да се предотврати пръскането на горещо масло. Запържете ги за 3 до 4 минути, като ги обърнете на половината време, така че пролетните рулца да са равномерно зачервени. След като пролетните рулца са златисто-кафяви, извадете от уока с решетъчна голяма лъжица.

Първата партида обикновено отнема малко повече време, тъй като маслото се загрява. Ако забележите, че пролетните рулца много бързо потъмняват (стават тъмнокафяви за минута или малко повече), намалете леко огъня.

Продължете да пържите останалите пролетни рулца и изключете котлона, когато приключите.

Сервирайте хрупкави пролетни рулца веднага със сладък чили сос.

Насладете се!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *