Site Overlay

Хрупкави солени бисквитки с чедър – Рецепта

“Солените бисквитки с чедър си плачат за една вкусна разядка, как мислите”

Начин на приготвяне:

Настържете Чедъра и го разбъркайте с омекналото масло. Пресейте брашното в отделна купа и го ароматизирайте с няколко счукани зърна кимион.

Може да добавите и малко сол, но имайте предвид, че сиренето е солено.

Смесете брашното с чедъра, добавете киселото мляко с угасената в него сода.

Замесете гладко тесто, а ако необходимо си добавяйте още малко брашно. Ако пък тестото е прекалено твърдо, сипете още масло или лъжица мляко.

Откъсвайте малки топчета и ги сплесквайте между дланите си, за да оформите солена бисквитка. Наредете ги в тава с хартия за печене (ще трябват 2 тави).

Поръсете със зърната кимион и изпечете вкусните соленки в загрята на 180 градуса за около 15-18 минути. Поднесете ги изстинали в компанията на различни разядки или дипове.

Подходящи са за следобедна закуска или дори като мезе за риба.

Хрупкавите солени бисквитки с чедър са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *