Site Overlay

Хрупкаво мезе за бира – Рецепта

Начин на приготвяне:

Хрупкаво мезе за бира под формата на соленки с маслини.

Кашкавалът се настъргва на дребно ренде.

Маслините се нарязват на колелца.

Брашното се поставя в купа и към него се добавя нарязаното на малки кубчета студено масло, солта и черния пипер. Претрива се през пръсти до получаване на пясъчно тесто.

Добавят се кашкавал, маслините и водата. Замесва се тесто набързо. Тестото само се прехвърля, не се меси дълго. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.

Охладеното тесто се разточва на тънко през стреч фолио.

Изрязват се кръгли соленки с размер 6 сантиметра. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене.

Соленките се пекат на 180 градуса 15 минути.

Получават се около 40 броя много вкусни и хрупкави соленки, които са идеалното мезе за бира.

Да ви е вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *