Site Overlay

Хумус от карфиол и тахан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте карфиола, накъсайте на малки розички и сварете на парата до омекване. Извадете и прехвърлете в кухненски робот. Добавете и останалите продукти.

Нарежете/пасирайте с робота до еднородна смес. По време на процеса, ако ви стори суха сместа, добавете още масло зехтин през отвора на робота, но без да го спирате.

Извадете и прехвърлете в подходящи купички готовия хумус. Поръсете с червен пипер и сусамовото олио, преди да сервирате разядката с карфиол.

Хумус от карфиол може да сервирате с плосък арабски хляб.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *