Site Overlay

Хумус с магданоз и орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

В каната на пасатора сипваме 8 с.л. отцеден нахут от буркан (или предварително сварен нахут) и 3 с.л. натурален светъл сусамов тахан.

Прибавяме натрошените орехови ядки – около 2 супени лъжици и нарязания пресен магданоз – 1/3 връзка. Изстискваме около 2 супени лъжици пресен лимонов сок и овкусяваме с подправките: 1/3 ч.л. фина хималайска сол – на вкус, 3 щипки смлян черен пипе и 1/3 равна чаена лъжичка смлян кимион.

Последно добавяме 1-2 ч.л. шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло) и около 6 супени лъжици нахутената вода от буркана (аквафаба).

Пасираме съставките 1-2 минути, до получаване на гладък хумус с еднородна консистенция.

Поднасяме здравословната свежа разядка – хумус с магданоз и орехи (без чесън) към арабски хляб, индийски питки Чапати, соленки, сухари, крекери или домашни солети!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *