Site Overlay

Царевичен хляб без мая – Рецепта

Начин на приготвяне:

За този хляб без мая смесваме си в купичка, разтопеното масло, разбитото яйце и топлото прясно мляко. В дълбока купа слагаме пресятото бяло брашно и царевичното брашно.

Добавяме содата за хляб, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркваме добре сухата смес. На бавна струя добавяме течните продукти, като разбъркваме с лъжица. Накрая вече започваме да омесваме с ръка

Трябва да се получи меко тесто. Понеже се получава ронливо тесто, при месенето го мажем с мазнина. Щом приключим с месенето, намазняваме тавата, в която ще печем нашия хляб и го поставяме.

Печем царевичния хляб в предварително загрята фурна до готовност.

Това е! После само поднасяме ароматния царевичен хляб без мая топъл!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *