Site Overlay

Царевични крекери – Рецепта | Gotvach.bg

“Вкусни веган крекери за хрупане – почерпете се “

Начин на приготвяне:

Смесваме в купа всички сухи съставки – царевично и типово брашно, слънчогледови семки, хималайска фина сол, чубрица, пресни листенца босилек (нарязани на много ситно) и млян кимион.

Разбъркваме ги заедно с нерафинираното слънчогледово масло – шарлан. Постепенно започваме да наливаме топла вода и омесваме меко тесто.

Разделяме тестото на две, като едната топка връщаме в купата и завиваме, за да не изсъхва, а другата разточваме на тънък пласт (с дебелина около 5 мм).

Ако са по дебелички домашните крекери ще станат по-мекички, а ако са по-тънки – ще се получат по-хрупкави.

С формичка изрязваме фигурки и внимателно ги подреждаме в плоска тава, постлана с хартия за печене.

Същото повтаряме и с останалото тесто, като общо се получават около 2 партиди (от големите тави).

Печем нашия веган снакс на 200 градуса за около 15-20 минути до златист загар отдолу и по крайчетата.

След като извадим от фурната хрупкавите соленки и леко поизстинат, ги съхраняваме в кутия, за да не се втвърдят прекалено.

Чудесни лесни веган царевични крекери подходящи дори за из път!

Здравословни хрупкави гризини с приятен аромат и вкус на босилек!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *