Site Overlay

Ципура с орехова коричка – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Почистете ципурата и отделете двете филета с кожа. С пинсета извадете всички останали фини костици.

2. Сложете в блендер или ръчно накълцайте на ситно орехите, свежи подправки по избор и чесъна.

Смесете с маслото, галетата и сушения копър.

Към получената смес по желание добавете 1/2 или по- малко яйчен белтък, за да стане като паста. Ако избегнете белтъка, просто трябва да смелите или накълцате съставките на по-ситно.

3. Сложете върху всяко филе от ципура, откъм месото, от ореховата смес. Притиснете плътно, за да стане като дебела коричка. За по-тънка, може да намалите продуктите.

4. Поръсете филетата със зехтин и печете на 200 градуса за 15 минути. При по- голяма риба на фурна би отнело малко повече време.

5. Сервирайте ципурата с орехова коричка с резени лимон.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *