Site Overlay

Цитрусово пиле – Рецепта | Gotvach.bg

“Пригответе си повече салфетки, че хапването на това цитрусово пиле не търпи отлагане “

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220 ° C – най-добрата температура за получаване на хрупкава и златисто-кафява кожа и сочно месо. Печете пилето непокрито.

Измийте и подсушете пилето с кухненска хартия и сложете в тава за печене. Подправете щедро със сол, черен пипер и любимите си подправки (розмарин, мащерка и др .)

Смесете портокаловия и лимонов сок и коричката на лимона с горчицата, мед и намачканите скилидки чесън. Изсипете върху пилето и хубаво разнесете маринатата на цялото пиле.

Също така, намажете пилето с краве масло, като слагате и под кожата.

Междувременно сложете гъбите в тавата за печене, добавете 2 скилидки чесън, овкусете с 1 лъжица зехтин и подправете с черен пипер.

Печете в продължение на 1 час 20 минути до златисто. Оставете пилето да почине 15 минути преди да го нарежете, за да може соковете да се преразпределят.

Добавете филийки лимон и портокал при сервиране. Можете да добавите и пресни картофки към гъбите при печене. Разкошно е това цитрусово пиле, непременно си го пригответе.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *