Site Overlay

Чаят, който прочиства от токсини тялото ви

Напоследък терминът детокс става все по-нашумял, защото е доказано, че детоксикацията на организма води не само до неговото прочистване, но и до топене на килограми и до подсилване на имунната система.

Да прибавим и факта, че чрез детокс се постига и намаляване на процесите, свързани със стареенето на кожата ни. Накратко – детокс означава здраве и красота за човешкия организъм. Ето защо тук ще ви запознаем с няколко вида детокс чайове за прочистване на токсините от тялото.

Зелен чай

Не без причина сме го поставили на първо място, защото вероятно зеленият чай е истински първенец сред своите събратя по отношение на детокс свойствата си. За разлика от черния чай, неговите листа не ферментират по време на обработването му и по този начин запазват до голяма степен първоначално съдържащите се в тях ценни съставки.

Когато го приготвяте обаче, е важно да знаете, че той не се кипва заедно с вода, а само се залива с нея (с гореща, но не и кипяща вода) и се оставя да кисне за около 2-3 мин. Можете да консумирате от него спокойно по 2-3 чаши дневно, като не забравяте обаче, че в зеления чай има и кофеин. Най-разпространените видове са Сенчa (Sencha), Тенча (Tencha) и Матча (Matcha) и всички те са чудесно средство за детокс.

Чай от джинджифил

Джинджифилът също държи челна позиция по отношение на детоксикиращите си свойства. Можете да си закупите чай от джинджифил в повечето аптеки (обикновено към него е добавена канела, ябълка и т.н.), но също така можете да си го приготвите и сами.

Достатъчно е да се снабдите с пресен корен джинджифил, да обелите част от него (останалата част съхранявайте в хладилник), да го нарежете на шайби или пък кубчета и да го залеете с гореща вода. Изчакайте да се запари за около 15 мин и е готов за консумация.

Ако вкусът му ви се струва прекалено екзотичен, можете да добавите към него малко мед и лимонов сок. Те по никакъв начин няма да намалят детоксикиращите свойства на чая от джинджифил.

Чай от глухарче

Чай от глухарче за прочистване от токсините в тялото

Снимка: Илиана Първанова

Тук вече няма да ви съветваме да се впускате в беритба на глухарчета, защото подобна дейност изисква повече усилия. Можете да си закупите готов чай от корен или листа от глухарчета. В зависимост от производителя на чая, който сте избрали, той може или да се запарва, или директно да се вари. Просто следвайте упътванията на опаковката и се насладете на приятната и детоксикираща напитка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *