Site Overlay

Червена леща с маслини и лимон – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджерка се загрява зехтин, задушват се нарязан лук, морков, скилидки чесън, докато сменят цвета си.

Прибавя се измитата и отцедена червена леща и се сипва топла вода около 1 литър.

Оставя се да заври, овкусява се със сол, червен пипер, риган и се добавя ситно нарязан домат.

Към края се добавят нарязани маслините и след 2-3 минути е нашата вкусна леща е готова.

Водата е според вашето желание за гъстота, така че при нужда се добавя.

Сервираме порция червена леща с маслини и лимон с нарязан магданоз и лимонов сок.

Чудесна е тази леща, така се приготвя по гръцки!

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *