Site Overlay

Черешов пай с яйчен крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа сложете пресятото с щипка сол, ванилията и бакпулвера брашно.

Добавете яйцето, жълтъка и захарта. Следва студеното краве масло, нарязано на парчета.

Ароматизирайте с щипка настъргана лимонова кора. Замесете маслено тесто, което загънете в парче найлон и приберете в хладилник за поне 30 мин.

Направете си крема, като в малка тенджерка излеете млякото. Добавете жълтъка, захарта, ванилията и сложете на котлона. Бъркайте, докато кремът се сгъсти. Готовият крем охладете.

Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка със захарта и сварете салцата за 10 мин. Прибавете лимоновия сок и отстранете от котлона.

От охладеното тесто си отделете част. Останалата разточете върху парче хартия за печене. Прехвърлете в тава 24 см заедно с хартията и оформете висок борд.

Изсипете яйчения крем, а отгоре черешовата салца.

Отделеното тесто разточете, изрежете си формички, за да направите черешки, а останалото тесто прехвърлете върху черешовия пай. Завийте бордовете навътре, отгоре сложете черешките от масленото тесто.

Изпечете домашния пай на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор до приятен загар. Готовият пай охладете на решетка и поръсете с пудра захар.

Нарежете черешовия пай с яйчен крем, след като се е охладил напълно.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *