Site Overlay

Чеснови броколи по провансалски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Броколите се измиват много добре и се начупват на средни парчета.

Слагат се в тенджера със студена вода.

Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.

Слагат се във водата.

Прибавя се дафиновият лист.

Броколите се варят до омекване.

Изваждат се от водата и се отцеждат.

Слагат в тенджера с капак.

В зехтина се разбърква брашното от чесън до пълното разтваряне на брашното.

Прибавят се черен пипер и сол.

Разбърква се много добре всички.

Всяко парче от броколите се потапя в зехтина и се нарежда в тавата с капак.

Броколите се заливат с малко вода.

Пекат се 30 мин. под капак. Стават много ароматни печени зеленчуци.

Чеснови броколи по провансалски сервираме като гарнитура или зеленчуково предястие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *