Site Overlay

Чеснови бутчета в гювеч под капак – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте бутчетата и ги посолете от двете страни. Поставете ги в гювеча.

Поръсете ги с подправката за пиле и ги натъркайте от двете страни.

Налейте бирата. Начупете чесъна на скилидки, като оставите последната люспа.

Нарежете кравето масло. Затворете с капака гювеча печете в студена фурна на 250 градуса за 15-20 минути.

Намалете след това на 170 и оставете пилето в гювеч за 2 часа.

Махнете капака, увеличете на 200 градуса и печете още 10 -15 или до зачервяване.

Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте чеснови бутчета в гювеч под капак.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *