Site Overlay

Чеснови печени картофи с мащерка и масло – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварявате картофите до полуготовност, след което ги измивате добре, без да ги обелвате.

Разрязвате картофите на две половини по дължина и ги нареждате в тава с хартия за печене с малко олио.

Правите по един лек разрез по дължината на всеки картоф и започвате овкусяването.

Първо, слагате сол, после поръсвате с мащерка, риган и червен пипер.

Ако имате патешка мас, сложете по 1 к.л. върху всеки картоф.

Добавете по едно парченце масло върху всяка картофена половинка.

Отделете скилидките чесън, без да ги белите, и ги разпределете в тавата при картофите.

Печете на 230-240 градуса до лек загар на картофите.

Тези картофи на фурна са много апетитна гарнитура за месо.

Чесновите печени картофи с мащерка и масло са идеални и за основно ястие с някаква свежа салата и дори туршия.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *