Site Overlay

Чеснови хлебчета възелчета – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесете в купа всички сухи съставки – брашното, маята, солта и захарта.

Добавете мокрите продукти – зехтин, мляко и вода, и омесете пухкаво и еластично тесто.

Сложете тесто в подходящ съд, покрийте с прозрачно кухненско фолио и оставете да втаса във фурната на 40-50 градуса за около 40 минути.

Щом тестото бухне, го извадете и го разрежете на 4 части. След това всяка част още на две и ще получите 8 парчета тесто.

Застелете голяма тава с хартия за печене. Вземете едно парче в ръце и го оформете като дълго въже. Поръсете си с малко брашно, ако ви лепне.

Хванете двата края на въжето и завържете на възел. Вземете долния край и го мушнете отгоре в центъра. Вземете горния край и го подпъхнете отдолу.

По този начин ще получите формата на земел. Поставете го върху хартията за печене. По същия начин оформете и останалите 7 малки питки и ги поставете на разстояние една от друга.

Сложете тавата отново във фурната на 40-50°C, за да втасат повторно за още 30 минути.

През това време пригответе сместа за намазването на пухкавите хлебчета. Разтопете маслото. Пасирайте двете скилидки чесън в него и поръсете със сухия риган. Разбъркайте. Намажете втасалите питки обилно с чесновата смес с помощта на четка.

Увеличете фурната на 180 градуса и изпечете чесновите хлебчета възелчета за 20 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *