Site Overlay

Чеснов зелен фасул от 1957 г. – Рецепта

“Интересна идея за ястия – чеснов зелен фасул, ретро, но завинаги вкусно”

Начин на приготвяне:

Зеленият фасулът се почиства от върховете и конците.

Нарязва се на парчета.

Измива се добре добре и се слага в тенджера.

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно и се прибавя към фасула.

Прибавя се вода на половината на фасула и се задушава до полуомекване.

Прибавя се червеният пипер и сол.

Чесънът се почиства и измива, като не се реже. Прибавя се към задушения фасул.

Залива се със зехтина.

Варенето продължава до пълното сваряване, като вода се прибавя при необходимост.

Когато зеленият фасул е готов, се поръсва с измит и нарязан на ситно магданоз.

Огънят се изключва и чесновият зелен фасул от 1957 г. се оставя под капак, за да се задуши магданозът.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *