Site Overlay

Чеснов патладжан на фурна с кисело мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на едро, осоляваме ги и ги оставяме за 10 минути, за да се махне горчилката.

Изплакваме ги обилно с вода и ги сипваме в тавичка. Поливаме ги с олиото и наливаме водата.

Печем ги за около 20 минути във фурната. Изваждаме печените патладжани и добавяме счукания чесън, черния пипер, босилека и посоляваме на вкус.

Разбъркваме и с лъжица отгоре разпределяме киселото мляко без да разбъркваме. Отгоре подреждаме топеното сирене.

Връщаме във фурната и запичаме още 20 минути до зачервяване.

Сервираме нашата патладжанена запеканка топло или студено по желание.

Чесновият патладжан на фурна с кисело мляко е много апетитно ястие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *