Site Overlay

Чешка шкембе чорба – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете старателно шкембето и го измийте под течаща вода. След това го сложете във вряща вода и варете 30 минути.

Отцедете и повторете процедурата. Гответе още за около 1 час. След това отцедете, запазете бульона (само от третата вода) и нарежете шкембето на малки парчета.

Запържете лука в загрятото олио до омекването му, добавете щипка кимион, сладкия червен пипер и доматено пюре.

Разбъркайте за около 1 минута и след това прибавете брашното. Разбъркайте още минута и изсипете около 2 литра бульон от шкембето (може да смесите във вода, ако не достига).

Разбъркайте до получаване на гладка сместа и оставете да къкри още 20 минути. Добавете нарязаното шкембе и подправете шкембе чорбата със сол, чесън и майорана.

Чешката шкембе чорба е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *