Site Overlay

Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад – Рецепта

“Не се сещаме за по-добър начин да направите нечий ден специален от приготвянето на този чийзкейк с бял шоколад”

Начин на приготвяне:

За блата:

Бисквитите Кукис се натрошават в блендер или на ръка на ситно. Към тях се прибавя разтопеното масло и 1/3 ампула есенция ром. Разбърква се добре и готовата смес се поставя във форма за торта с отлепящо се дъно. Разпределя се равномерно, като за целта може да се използва лъжица. Така готовата основа се поставя в хладилник да стегне, минимум 15 минути.

За крема:

1 шоколад и 2/3 от другия се поставят в съд за водна баня заедно с малко от течната сметана, за да се разтопят.

През това време останалата течна сметана се разбива с миксер, като се оставя с по-лека консистенция, прибавят се крема сиренето и накрая разтопеният бял шоколад. Всичко се разбърква добре.

Така готовият крем с тахан се разпределя върху стегналия блат. Връща се в хладилника, докато стегне отново.

Когато вкусният чийзкейк се е охладила и стегнала, се глазира с лешников тахан.

Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад се украсява с настърган бял шоколад и натрошени бисквити.

Хубаво е да престои 12 часа преди консумация в хладилник, покрита с фолио.

Бон Апети!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *