Site Overlay

Чийзкейк с Орео и маскарпоне – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата отделяме крема от бисквитите орео (аз купих пакет със смлени бисквити без крема) и разтапяме маслото в микровълнова.

Смесваме натрошените бисквити с разтопеното масло, изсипваме ги в тавичката или форма за чийзкейк и заравняваме, като ги притискаме с лъжица или ръка, след което оставяме в хладилника, докато правим крема.

За крема изсипваме в купа маскарпонето, захарта, заквасената сметана и сока от лимона и бъркаме с миксер. Когато кремът се сгъсти достатъчно, вадим блата от хладилника и изсипваме крема в тавичката, заравняваме и пак оставяме в хладилника за поне час, може и в камерата за по-бързо.

Гарнираме по желание, моят чийзкейк е със сладко от диви ягоди. След гарнирането оставяме чийзкейка да престои няколко часа в хладилника (или през нощта, ако го приготвяте вечер). Добър апетит!

Бележка: Тавичката ми е 26 см. диаметър

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *