Site Overlay

Чийз петифури – Рецепта | Gotvach.bg

“Невероятни чийз петифури, заради които в дома ви винаги ще има гости”

Начин на приготвяне:

Леко напръскайте и облицовайте квадратна форма за печене 22/22 см. с хартия за печене с дълги краища. Това се прави, за да може да извадите чийзкейка от тавата по-късно за по-лесно нарязване.

Смилате или натрошавате шоколадовите или лешникови бисквитки, докато се смелят фино. Смесете в разтопеното масло и разбъркайте добре, докато всички трохи се овлажнят.

Наредете натрошените бисквити заедно с разтопеното масло на дъното на приготвената тавичка като натискате здраво. Охладете в хладилник.

За да направите пълнежа на вашите петифури, уверете се, че крема сиренето е със стайна температура. Ако е студено, в чийзкейка ви ще има бучки, това е предупреждение.

Обичам да използвам моя пасатор, но можете да използвате и кухненски робот за тази рецепта.

Първо, добавете малините в блендера, обработвайте, докато се пюрират. Добавете крема сиренето и захарта и смесете, докато стане гладка и копринена смес, без бучки.

Изстържете страните на машината, ако е необходимо. Добавете разбитата сметана, докато се смеси напълно и няма бели ивици.

Изсипете сместа за вкусните пасти върху охладената кора и загладете равномерно. Охладете в хладилник за поне 6 часа или за една нощ. Можете също така да поставите десерта във фризера, за да го охладите по-бързо.

За да украсите, ползвайте сладко от малини и пресни боровинки

Забележка: Ако съхранявате чийз петифурите във фризера, ще трябва да го оставите да престои на стайна температура за малко, за да може да се нареже по-лесно.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *