Site Overlay

Чорба от шарен боб с пресен джоджен – Рецепта

“Ако не сте опитвали шарен боб досега, непременно си го пригответе по тази рецепта”

Начин на приготвяне:

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 24 часа. Люспата на шарения боб е по-твърда и трябва добре да е накиснат преди варене.

След накисването, се слага да ври, като последователно се изхвърлят три пъти водата след завиране и се налива нова вода.

Бобът се вари в четвъртата вода. След като заври четвъртата вода, се прибавя содата.

След като содата кипне, се разбърква много добре и се прибавя сухият лук и сухият морков.

Оставя се да ври 60 мин. на бавен огън, като периодично се разбърква.

След 60 мин. се прибавят червеният пипер, зехтин и сол.

Ври още 20 мин., след което се прибавя ситно нарязания джоджен и мащерка.

Ври още 20 мин., след което котлона се изключва и боб чорбата се оставя похлупена върху котлона. Чорбата от шарен боб с пресен джоджен е готова.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *