Site Overlay

Чуден сръбски качамак – Рецепта

“Имам момент, в които на човек му се хапва нещо лесно, простичко и вкусно – това е моментът за сръбски качамак”

Начин на приготвяне:

Сложете водата с малко сол на котлона да кипне. Изберете най-добре тенджера, тъй като ястието ще пръска и с тиган няма да ви е много удобно.

Щом това стане, изсипете в нея царевичното брашно. Започнете да бъркате с дървена лъжица, като ако усетите, че сместа започва да загаря, намалете силата на котлона. С движенията с лъжицата трябва да опитвате да дупчите бучките от царевичното брашно.

Щом добре сте разбъркали сместа до получаване на гладка гъста царевична каша, отделете съда от котлона и сервирайте в две чини по равно.

В друг съд загрейте маслото. Щом достигнете температура близо до пържене, изсипете в него и червения пипер. Разбъркайте добре и със сместа залейте приготвения качамак.

Отгоре сложете и натрошеното сирене.

Чуденият сръбски качамак може да сервирате както топъл, така и изтинал.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *