Site Overlay

Чудни балатонки – Рецепта | Gotvach.bg

“Чудните балатонки са идеални за сутрешна или следобедна закуска, защо не и за работа или училище”

Начин на приготвяне:

В купа пресяваме брашното. Добавяме кисело мляко, вода, олио, сол и прясно мляко, в което предварително сме разтворили пакетче суха мая и 1 ч.л. захар.

Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за час.

Разточваме с точилка и изрязваме лентички. Поръсваме с шарена сол и навиваме на кренвиршки.

Оставяме отново да втаса за половин час.

Намазваме с 2 жълтъка и 1 ч.л. прясно мляко. Поръсваме с чубрица, сусам, маково семе.

Печем чудните балатонки на 170 градуса за 25-30 минути.

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *