Site Overlay

Чудни еклери с пухкав крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете водата и олиото. Оставете да заврат, щипка сол и добавете брашното, като бъркате непрекъснато. Получава се гъста смес. Отстранете от котлона.

След като сместа изстине, се добавят едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбърква (използвах миксер за по-гладка смес и за по-бързо).

Сместа става гъста и лепкава. В намаслена или покрита с хартия за печене тава се поставя с лъжица от тестото за еклери или се шприцоват.

Не е нужно специално оформяне, защото при печенето еклерите заемат своята форма.

Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути, ако са по-големи, може времето да се увеличи. Без да се отваря фурната се пекат.

Ако искате, може да намажете с разбито яйце и 1 лъжичка вода еклерите за лъскавост, но не е задължително.

Слагате изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркате, добавяте маслото и ванилията и сваляте от котлона.

Поизстиналите еклери се разрязват по средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Кремът за еклери няма опасност да се разтече, защото сладкишите се слепват.

Готовите чудни еклери с пухкав крем се поръсват с пудра захар със заливка от шоколад или с карамелен сос.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *