Site Overlay

Шакшука с домашни пърленки – Рецепта

Начин на приготвяне:

За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.

Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче. Добавете солта, яйцето и олиото и разбъркайте.

Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.

Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.

Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.

За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин (на среден огън).

Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.

Задушете за 5 мин.

Накрая добавете изварата, разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.

Оставете на огъня за 1-2 мин (или до готовност на яйцата) под капак.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *