Site Overlay

Шаран с лимецова панировка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Шаранът се почиства много добре, като се премахват люспите.

Нарязва се, като се използват рибните котлети.

Морската сол се смила с блендер на средно.

Всеки котлет се овалва в солта, слага се в тава и се оставя на хладно за 1 час.

Брашното от лимец се разделя на две части.

Естрагонът, брашното от лимец, джинджифилът на прах и червен пипер се смилат в мелачка.

Смлените подправки се прибавят към едната половина от брашното от лимец.

Разбърква се много добре.

Котлетите се почистват от солта и се овалват в брашното, без подправки от всички страни.

Нареждат се върху дъска и се оставят за 30 мин.

След това се овалват в брашното с подправки.

Пържат се в сгорещено олио до златисто от двете страни.

Панираната риба се поднася със сочна зелена салата.

Шаран с лимецова панировка – вкусна идея за любителите на здравословни рецепти с риба.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *