Site Overlay

Шарен боб с два вида джоджен – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се измива много добре и се залива със студена вода. Накисва се 12 часа.

След накисването водата се изхвърля и бобът се изцежда в гевгир.

Олиото се загрява и в него се изсипва изцеденият боб.

Запържва се при продължително бъркане за 15 мин, след което се залива с вода.

След завиране водата се изхвърля и се залива с нова вода.

Три пъти се изхвърля водата след завиране, като бобът се вари в четвъртата вода до полусваряване.

След полусваряване бобът се изцежда от водата и се изсипва в тенджера с капак.

Сушеният лук, моркови и джоджен се заливат с олио за 20 мин, след което се прибавят към боба в тенджерата с капак.

Прибавя се червен пипер и сол.

Залива се с топла вода и олио.

Боб яхнията се пече се 60 мин под капак в предварително загрята фурна.

Пресният джоджен се почистват, като се оставят само листата.

Измива се много добре и се нарязва на ситно.

След като бобът на фурна е готов, се прибавя ситно нарязаният пресен джоджен.

Разбърква се шареният боб с два вида джоджен много добре и се оставя във фурната под капак.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *