Site Overlay

Шарен боб с керевиз и мащерка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 12 ч.

След накисването водата се изхвърля и се налива нова студена вода.

Слага се да заври, след което водата се изхвърля.

Налива се нова студена вода и отново се слага да заври.

Това се повтаря, докато се изхвърли три пъти водата.

В четвъртата студена вода бобът се оставя да заври, след което се прибавя содата.

Вари се 10 минути, след което водата се изхвърля.

Бобът се пресипва с гърне под капак, в която е нашата студена вода.

Задължително се налива студена вода, преди да се прехвърли бобът, за да не се спука гърнето.

Прибавят се керевиза, мащерка, чесън, стария и черен лук, който е ситно нарязан.

Разбърква се и се прибавят сушените моркови, джоджен, червен пипер и сол.

Боб чорбата се залива със зехтин Pomace и се посолява.

Шарения боб с кервиз и мащерка се захлупва с капака и се оставя на тих огън да ври 120 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *