Site Overlay

Шарен боб с кълцана наденица – Рецепта

Начин на приготвяне:

Накиснете боба за няколко часа във студена вода най-добре за цяла нощ.

Сложете го да се вари и след като се запени, го отцедете и повторете още веднъж.

След това го сложете да се вари и прибавете нарязаните на дребно зеленчуци.

Варете на среден огън при не напълно затворен капак до полусваряване на боба.

Добавете доматите, пресования чесън, черен пипер, джоджен и захар.

Варете до омекване на боба. Добавете нарязаната на кубчета кълцана наденица и варете до нейната готовност.

Сложете червен пипер и сол.

Размийте брашното с малко вода и го налейте към боб чорбата.

Варете няколко минути до желаното сгъстяване, като разбърквате постоянно шарения боб с кълцана наденица.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *