Site Overlay

Шийтаке с пилешко и сос терияки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете пилешките късчета до златисто.

Добавете чушките, нарязани на ленти, а след няколко минути и гъбите шийтаке, които предварително сте обелили и нарязали на филийки.

Сложете лука, нарязан на полумесеци, и джинджифила. Пържете, докато омекнат леко зеленчуците.

Сложете соса терияки и меда. Изчакайте да се сгъсти сосът и изключете.

Поднесете шийтаке с пилешко и сос териаки в подходяща чиния, като поръсите със сусам и сусамовото олио.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *