Site Overlay

Шишчета по гръцки – Рецепта

“Гърцки шишчета всеки обича, дори и тези, които не си признават “

Начин на приготвяне:

Пригответе маринатата, като наситните ригана и естрагона, прибавете сока от изцедения лимон, добавете зехтина, солта и черния пипер. Разбъркайте.

Месото измийте и подсушете. Нарежете на еднакви кубчета. Лука и чушките нарежете на квадратни парчета. Залейте с маринатата пилешкото и зеленчуците.

Оставете в хладилник за 3 часа.

Набодете маринованото месо на дървени шишчета, като редувате парче месо, лук, чушка, а в края на шишчето забодете чери домат.

Печете пилешките шишчета на силно загрята скара или барбекю.

Поднесете шишчетата по гръцки топли!

Бележка: Продуктите за маринатата преценете според количеството месо, което ще приготвяте !

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *